SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

GSM-Review / Nokia

17 Септември 06, 15:07 / Автор: CELERATOR
Ревю на Qtek S200 GSM PDA


Това ревю стигна до Вас с любезното съдействие на All4smartphone.com


Тайванската компания HTC, която е ODM/OEM производител на Windows Mobile устройства, следва съществуващите традиции при пускане на нови платформи. Просто си спомнете след успешния HTC Himalayas, модел с клавиатура и интегриран Wi-Fi модул, имаме предвид - HTC Blue Angel, се появи само за кратко. След това в началото на тази година представихме обновен модел на HTC Himalayas. Той нямаше клавиатура, но беше окомплектован с Wi-Fi. Това беше HTC Alpine със същия корпус и малко подобрена камера.

Qtek_s200_00.jpgСтандартен комплект:
- Устройство
- Зарядно
- Стерео слушалки с кабел
- SD карта (аксесоар)
- USB кабел за синхронизация
- Калъф за кръста
- CD със софтуер
- Документация

По начина, по който изглежда, HTC Magician бе подтик към създаване на нова линия устройства, която е междинна между Pocket PC и смартфон. Дори и до момента устройството се радва на голямо търсене. Компанията реши да създаде нов клон, използвайки подобрен начин - не след дълго HTC Wizard с Wi-Fi и клавиатура, управляван от нова операционна система, излезе на пазара. Сега подобно на HTC Alpine, в същия период от време след HTC Wizard, се появява нов HTC Prophet. Той няма клавиатура, но въпреки това, Wi-Fi и подобрена камера са налице.

Магьосник (Magician), фокусник (wizard) и … пророк (prophet) са кодови имена на платформите. Те ще се появят под различни марки на оператори и други компании като Qtek, Dopod, I-mate, T-mobile, O2, Orange и други. Първите две принадлежат на HTC (и покриват съответно Европейската и Азиатската части). При това тези модели могат да имат различен дизайн, цвят на корпуса и някои елементи, допълнителен софтуер. Постепенно HTC представят повече и повече варианти на същата платформа. Ние тествахме Qtek S200 в черно и той принципно не се различава от други модели, така че кодовото име ще бъде използвано за ревюто.

.

pic2.jpg

От една страна HTC Prophet е пълно копие на HTC Wizard (по отношение на софтуер и хардуер). От друга, на вид е същия като HTC Magician. Заради това днес ревюто ще бъде кратко. Ще обсъдим само външните елементи и новата камера. Всички останали аспекти бяха упоменати в ревюто на HTC Wizard. Външният вид не се е променил много от времето на HTC Magician, просто е станал по-заоблен. Страничните ръбове не са скосени, както по-рано, а са леко издадени. Корпусът е направен от по-гладък, почти матов черен материал (предната част е от метал, а черните страници са от пластмаса). Намирам тази пластмаса приятна на пипане, а и изглежда скъпа като материал. Минус е, че матовата повърхност се цапа лесно и отпечатъците от пръсти остават.

pic6.jpg

Сглобката на корпуса е качествена, типично за HTC, всички детайли прилепват плътно. На тези снимки може да видите, че промени в дизайна в сравнение с HTC Magician почти няма. Размерите остават същите (очаквахме по-тънко устройство, но то не е), теглото е с 4 грама по-малко (148 g срещу 152), което не е съществено.

pic3.jpg

pic3_1.jpg

pic3_2.jpg

Нека първо обсъдим промените в страниците. Традиционно, бутонът за включване се поставя в десния ъгъл (изключвате комуникатора, докато го държите), инфрачервен порт и силоз за стилуса (по-дълъг от преди, беше по-лесно да се измъкне). Бих искал да отбележа, че гумената повърхност на страниците е заменена с недълбока вдлъбнатина от груб материал. Комуникаторът стои в ръката удобно и няма опасност да се изплъзне. Размерите са близки до оптималните, въпреки това, корпусът би могъл да бъде по-къс и тънък, но нека изчакаме по-нататъшните модели.

pic4.jpg

Отгоре на устройството има SD/MMC слот (вече можете да търсите 4GB-карти по магазините). Дупката за връзката е преместена наляво от горната част, където традиционно има плъзгач за звука (виждате специални копчета за прелистване на страници), бутон за камерата и копче за диктофона. Бих искал да спомена, че плъзгачът е станал малко по-удобен - движението му е по-отривисто и се подава повече от корпуса. Натискайки бутона за диктофона, се стартира записът, който съдържа само вашия глас - Вие пак ще чувате гласа на събеседника си, но много тихо (това се дължи на вибрацията, разпространяваща се от тялото на говорителя към микрофона). При натискане на бутон, извиквате Comm Manager, който управлява звука, Bluetooth и Wi-Fi.
Без никакви изменения, мини-USB е разположен в долната част (за синхронизация, зареждане, свързване като модем), вход за слушалки (2.5 мм), също така има микрофон и 'sоft reset' бутони за натискане със стилуса.

Мисля, че елементите, разположени по предната част на HTC Prophet са от най-голям интерес. Джойстикът е заоблен, но ергономията му е непроменена. "Call" и "Cancel" бутоните също са станали по-малки и заоблени, но това не усложнява нещата. Четири допълнителни бутона са вградени в поставка от мека пластмаса, която обхваща джойстика - той е реално два бутона, "OK/Close" и "Start Menu". Те нямат видими ръбове и само леки 'пъпчици' показват къде да се натиска. Те може да Ви се сторят неудобни, но се свиква много бързо и няма да имате проблеми. Наборът бутони може да спомага управляването на операционната система почти без употребата на стилус, което е заслуга на новата операционна система.

pic5.jpg

Отделението за батерията е на гърба, както също е и отворът за камерата и огледалцето за автопортрет. Отвор за външен говорител е разположен в близост до огледалцето. Батерията е съвместима с HTC Magician, а слотът за SIM-карта е наследен от точно този модел.

pic8.jpg

Камерата
Нова 2 MP-камера, интегрирана в този модел, е главната иновация. За първи път можем да говорим сериозно за качеството на камерата, тъй като до този момент можехме да окачествим камерата като "почти средна хубост". Няма съмнение, че има още доста да се развива за да се достигне нивото на смартфоните на Нокия и Самсунг, но това е голям напредък за HTC.

pic7.jpg

Камерата на HTC Prophet позволява правенето на снимки с максимална резолюция 1600х1200 пиксела, като също могат да се правят с резолюция 1280x1024, 640x480, 320x240, и 160x180 пиксела. Интерфейсът на камерата включва настройки и изглежда съвсем като в предишните модели, така че няма да го обсъждаме в детайли. Ще отбележа само новите два режима. Първият е "Sport", който позволява правенето на около 30 снимки една след друга във VGA режим. Вторият е "Burst", който представлява поредица снимки във VGA режим, която продължава докато бутонът стои натиснат. Появяването на новите два модела става възможно, благодарение на по-бързата камера - снимането на снимка с максимално качество отнема 2.5 секунди от заснемането до края на запаметяването на снимката.

Пръстенчето около обектива - с него може да се превключва ръчно от обикновен към макро-режим, подобно на N80. Това трябва да се направи с нокът много внимателно, за да не се пипне/надраска обектива. Въпреки това, практиката показва, че със сигурност обективът ще бъде докоснат. Като превключите на макро-режим, можете да снимате от разстояние 6-15 cm. Всичко извън този обхват изглежда размазано. Например няма да можете снимате цяла А4 страница, дори и хоризонтална част от нея. Трябва да се снимат отделни участъци.

IMAGE_00014_low.jpgIMAGE_00022_low.jpg

IMAGE_00023_low.jpgIMAGE_00046_low.jpg

Оригиналните размери можете да видите тук

Както се забелязва, качеството на макро-снимките е с високо качество. Малки текстови абзаци биха били най-подходящи за заснемане, като на визитки би било идеално решение за макро-режима. Въпреки това, споменатото удобство не е интегрирано, въпреки че такава програма е стандарт при Windows Mobile комуникаторите на Самсунг. Надявам се, че се появи и при HTC Prophet до пускането му на пазара. Макроснимките са сред най-добрите от тези, при смартфоните. Нека да видим възможностите на камерата в нормален режим.

Както се вижда, снимките правени навън са доста подробни, детайлите не са размазани и няма изсветлени участъци. Те изглеждат добре, което е значителен прогрес в сравнение с предишните модели. Въпреки че на снимките все още им липсва яркост и яснота. Предполагам, това се дължи на софтуерен проблем - ако леко се преработят на Photoshop, снимките стават доста по добри. Снимките на закрито са също доста качествени, неправилно изложения бял цвят и ярките обекти са минус. Белият цвят прелива в жълто и ярките обекти подобно на лампа придобиват особено излъчване и допълнително осветляване.
Не бях изненадан от записа на видео. Максималната резолюция (176x144 пиксела) и качеството са ниски.

За камерата си направих един извод: голям прогрес за НТС, въпреки това има много да се доработва до нивото на смартфоните на Nokia и Siemens (няма авто-фокус, светкавица, нощен режим, добър разработчик на софтуер за проявяване на снимките). И така разработчиците на софтуер трябва да завършат софтуера на камерата преди пускането на пазара, програма за разчитане на визитки би била доста подходяща.

Тестове, суфтуер
Както вече споменахме, HTC Prophet вътрешно е същия като HTC Wizard. Тестовете за производителност се различават само с 4-5%. Животът на батерията се е съкратил само с 5-10% поради по-малкия капацитет на батерията (1200 mAh срещу 1250 mAh на Wizard-a). Софтуерът и хардуерът (Wi-Fi, Bluetooth, flash памет) са същите.

Изводи, впечатления
HTC Prophet не показа никакви проблеми с качеството на връзката. Най-добрата мелодия за позвъняване е MP3 или WMA. Сигналът при позвъняване и вибрацията са средни като сила, така че можете да пропуснете обаждане на шумно място (звукът е по-тих от този в HTC Magician, което ще бъде коригирано до излизането на пазара)
Prophet-ът е нещо като коктейл от външния вид на HTC Magician и вътрешността на HTC Wizard. Някои отрицателни и положителни аспекти могат да бъдат споменати при сравнение с HTC Wizard:

Положителни:
- По-малък размер и големина
- Full-size SD/MMC слот (повече памет може да се постави)
- Допълнителни бутони под екрана за удобно управление на операционната система без стилус
- По-ниска цена
- Значително подобрена камера

Отрицателни:
- Няма клавиатура
- Няма светкавица (това е малко трудно да бъде счетено за недостатък, тъй като тази, която е на НТС Wizard не може да се справи с функциите си)
- Липсват два допълнителни говорителя и затова устройството звучи по-тихо
- По-късно пускане на пазара
- И подобно сравнение с HTC Magician.

Предимства:
- Нова операционна система, която предотвратява загубата на данни дори при значително изхабена батерия, удобен контрол със стилуса, подобрен Office Mobile
- интегриран Wi-Fi версия g
- По-дълъг живот на батерията
- Ергономията на контролните елементи е леко подобрена
- Камерата е малко по-добра

Недостатъци:
- CPU 200 MHz вместо 400 MHz (трудно е да се гледа видео и да се работи със Skype);
- По-малко RAM.

Моделът ще се появи по магазините между първата и втората четвърт на 2006. Очевидно цената ще е на нивото на HTC Magician Dark (Qtek S110), но не по-ниска от тази на HTC Wizard (по-висока заради клавиатурата). Някои от ползвателите на HTC Magician, които имат нужда от Wi-Fi и нова операционна система и не държат на наличието на клавиатура, ще си купят Prophet. Болшинството от собственици, които не смятат за жизнено важно наличието на Wi-Fi, няма да заменят устройството за HTC Prophet. Причините са: нищо принципно ново, възможна е появата на пиратски софтуер с новата операционна система. На последно място може да ви се стори трудно от психологическа гледна точка да се разделите с мегахерци и мегабайти. Иначе хора, свикнали да си сменят устройствата, често са склонни да си сменят и смартфона.
Както разбираме, одата е насочена към новите потребители. Докато HTC Magician нямаше съперници при излизането си на пазара, HTC Prophet ще срещне заслужена конкуренция в лицето на E-Ten M600 и O2 XDA Atom. Моделът ще се съревновава с HTC Magician (Qtek S110) за първи път. В същото време няма видимо предимство в никой от гореизброените модели и е трудно да бъде излъчен лидер измежду тях.

Описание:
- Клас: Windows Mobile комуникатор със сензорен екран;
- Форма: моноблок;
- Съперници: O2 XDA Atom, E-Ten M600, и индиректен съперник Sony Ericsson P990;
- материали на корпуса: анодизиран алуминий / пластмаса;
- Позиция в класа: над HTC Magician;
- OS: Windows Mobile 5.0 за Pocket PC ;
- CPU: Texas Instruments OMAP850 200 MHz;
- RAM: 47.46 MB налична (не се използва за съхранение на данни);
- ROM: 44.08 MB налична за съхранение на данни, инсталиране на програми;
- Интерфейс: SD/MMC, поддържащ SDIO, IrDA (SIR), Bluetooth 2.0, USB за зареждане/синхронизация/употреба като модем, Wi-Fi (IEEE802.11g, обещан е "I security" стандарт);
- GSM 850/900/1800/1900, GPRS клас B multi-slot клас 10, EDGE;
- Екран: TFT 2.83" (43 x 57 мм) с резолюция 240x320 пиксела, 65,000 цвята, 4 нива на осветяване;
- Камера: 2 MP без светкавица (максимална резолюция 1600x1200 пиксела), записва видео (максимална резолюция176x144 пиксела), ръчен макро-режим;
- Батерия: Li-Ion , 1200 mAh;
- Размери: 108.8x59.3x18.4 мм;
- Тегло: 148 грама

Технически характеристики в каталога

Всички модели на компанията

Прочетете цялото ревю тук


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1251