SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

GSM-Review / Nokia

17 Септември 06, 15:06 / Автор: CELERATOR
Ревю на Motorola L6


Това ревю стигна до Вас с любезното съдействие на all4smartphone.com


Всичко започна с Razr. Успехът на ултратънкия флипфон постави Motorola на върха на телефоните висок клас. Предназначен за обикновените потребители със своята приемлива цена, Motorola L6 следва примера. Оборудването не блести кой-знае колко, но поне конструкцията вдъхновява.

Особености:
- Тънък дизайн
- Малки размери и тегло
- Приемлива цена
- Добра издръжливост на батерията
- Блутут

Основни недостатъци:
- По-бавни реакции
- Слаб екран
- Ограничена вътрешна памет
- Камерата е само VGA

Понастоящем, легендарният Motorola Razr V3 вече символизира революция в света на мобилните устройства. Благодарение на успеха, постигнат с Razr, производителят реши, че стилният флипфон няма да е последния от тънката "razor" серия. И така, Motorola L6 идва с малки размери, но на достъпна цена. Моделът L6 бе официално представен на CeBIT изложението миналата година.

Телефонът се побира в ръката
Най-големите изкушения за потребителя са безспорно малкия размер и тънката линия, погледнато отстрани. С размери 114 x 49 x 12 мм, Motorola L6 остава в класа на най-малките устройства. Теглото му от 85 грама може само да предизвика завист у останалите телефони.

moto_L6_01.jpg

moto_L6_04.jpg
Motorola L6

В сравнение с Razr, Motorola L6 не е толкова широка, което на пръв поглед може да стопли сърцата на потребителите. Може да се държи в ръка доста удобно, благодарение на намалената му широчина. Управлението с палеца е също удобно.

На пръв поглед L6 изглежда с доста солидна конструкция. За това допринася също и захващането на капака на батерията в горния край, над обектива на камерата. Практически, през първите няколко дена няма да чуете пукане. Все пак, след известно време задният капак се разхлабва леко. Поради тази причина не може да се избегне измятането с около милиметър на капака от неговото първоначално положение. Това няма да се забележи, освен ако телефонът не бъде внимателно огледан.

moto_L6_07.jpg
много удобно седи в ръка

Сребърно дребосъче
По-голямата част от повърхността на телефона е изработена от сребрист метал. Въпреки това, слоят е достатъчно тънък, така че не се притеснявайте, че телефона ще придава студенина на ръцете ви по време на употреба. Отпечатъците от пръсти по металната част няма да ви дразнят, но това не се отнася до екрана.
Дори и най-лекото докосване по екрана оставя следа. Освен това, горният ред бутони е разположен точно под екрана, така че на практика е невъзможно да се избегнат отпечатъци по екрана. Става ясно, че поне една малка кърпичка за почистване на екрана няма да бъде излишно да се добави към комплекта, с който се предлага.
Докато най-отличаващия се елемент от предния панел е гореспоменатият екран, задната част е интересна с обектива на камерата в горната част и решетката на говорителя в долната част. Дори и тук не бихме могли да похвалим дизайнерите кой знае колко. В случай, че телефонът лежи на мека повърхност, която има способността да поглъща шума, звукът на получено съобщение на практика се заглушава. Допълнителни елементи за управление са разположени по страничните части на телефона. Има бутон за камерата отдясно, точно над miniUSB входа, входа за зарядното и този, за кабела за данни. От другата страна, на същата височина, са разположени така наречените smart-бутони за стартиране на най-често използваните приложения. Приложенията, които да се стартират от тези бутони могат да бъдат сменяни от менюто на телефона. В горната част се намират механизма за отваряне на задния капак и ухото за връзката.

moto_L6_27.jpg

изглед отстрани

Задният капак покрива литиево-йонната батерия с капацитет 720 mAh. Според ръководството на производителя, при стенд-бай режим, батерията може да издържи до 380 часа и до 350 минути при непрекъснати разговори. При средно натоварване на телефона, батерията на тествания прототип показа добри резултати, така че съм склонен да повярвам на посочените данни. Състоянието на батерията по време на зареждането може да се провери директно от менюто на телефона.

Клавиатура: трудна за пращане на SMS
Ако L6 имаше издути бутони, това щеше неоправдано да развали ефекта от чудесно изтънения телефон. Motorola са избрали пластмасова клавиатура за L6. И така бутоните са вградени в една плоча. Единственият елемент, който е отделно, е кръглият бутон, разположен в средната част, под екрана.
Средата на кръглия бутон, използвана за потвърждаване, е също така и частта, издаваща се над всичко останало. Всички останали бутони са на едно и също ниво. Въпреки че сработването на бутоните се усеща и е придружено от кликване, страстните смс-писатели няма да останат доволни. Налага се да се упражни по-голям натиск, което, особено при писане на съобщения, е доста затрудняващо.
Размерите на клавишите с цифрите е на практика един и същ. Зелената, червената слушалка и функционалните клавиши са по-големи и се намират точно под екрана. С помоща на настройките от телефона могат да бъдат присвоявани различни функции на десните и левите бутони. В повечето случаи средния функционален клавиш ви отвежда в менюто.

moto_L6_16.jpg
Близък план на клавиатурата
Предвид факта, че бутоните в средата са били преместени няколко милиметра надолу и са разделени един от друг с минимални промеждутъци, писането със затворени очи изисква известно време докато се свикне с него. Още повече, трябва да се научите да различавате бутоните само по издутите миниатюрни цифри.
По време на писане, скоростта на софтуера води повече проблеми, отколкото клавиатурата. L6 се справя с по-късите съобщения без проблем, но при увеличаване броя на символите, редакторът на съобщенията се забавя веднага. Процесът на забавяне влияе не само на редактора на съобщения, а също и на софтуера като цяло.
Въпреки че се оплаквах от доста гладката клавиатура, не мога да не похваля осветяването и. Светлините на клавиатурата блестят в приятно светло-син цвят. Разстоянията между клавишите са най-осветени. Цифрите и символите на бутоните също не са били подминати. Осветлението се регулира от сензор, който автоматично го включва или изключва.
moto_L6_37.jpg
Осветлението на клавиатурата
Екранът: слабата връзка
Доста време беше прекарано в дискусии за това, че добрият екран ще е заложен в основата на успеха на L6. Въпреки това, резултатите не посрещнаха очакванията ни. Motorola накараха 'античния' пасивен CSTN екран да показва 65,000 цвята. Самите цветове са доста размътени и по-добре забравете за автентичността на цветовете от снимките, правени с камерата.
Изключеният екран на пръв поглед изглежда доста голям. При натискане на бутон става ясно, че има очертание около екрана, което създава оптична измама за големината му. Истинските размери са 28 х 35 мм, с резолюция 128 x 160 пиксела. Иконите и буквите в закръглените части са груби поради ниската резолюция.

moto_L6_36.jpg

moto_L6_39_1.jpg
Екранът на дневна светлина ... и на тъмно
Освен операторското лого, индикатора за силата на сигнала, батерията и други подобни икони, на екранът също се показват датата и часа. Всички данни са изложени при изключен екран, но заради пасивната матрица нищо не може да се види на пръв поглед. И така, не става ясно защо Motorola не са предвидили екрана да се изключва нацяло за да се спести енергията на батерията.
moto_L6_menu_1.jpg
Различни теми | цветови варианти на менюто
Главното меню е организирано като списък или в матричен вид от девет (3 х 3) прости анимирани икони. Не бихте могли да се насладите изцяло на анимациите, заради бледите цветове. Подменютата са организирани или според настройките на главното меню, или просто като списъци, без показването на икони. Може да се избира между няколко цвята на менюто.
moto_L6_menu_2.jpg
Две възможности за интерфейс на менюто | цветови варианти на менюто
Телефонен указател
Имайки предвид цената на телефона, телефонният указател е най-добрия, който Motorola би могла да сложи в този модел. Максималният брой на контактите може да бъде 1000, плюс капацитета на SIM картата, тъй като списъкът може да включва контакти от телефона и такива от картата, едновременно. Може да се прибавя допълнителна информация към всеки контакт - прякор, вид на телефона, категория, адрес, рождена дата или допълнителни телефонни номера или e-mail адреси.
За улесняване на ориентацията, към контактите са определени също следните полета: гласово съобщение, бързо набиране, идентификация на повикването, снимка на обаждащия се. Освен персонален рингтон и снимка, също могат да се добавят и вибрация към всеки контакт когато телефонът е в режим 'без звук'. Освен стандартен рингтон, може също да се използват и други мелодии, които са били прехвърлени на телефона от друго устройство чрез блутут.
moto_L6_menu_3.jpg
Списък с контактите | детайли | редактиране на въведената информация | информация за контакта
Начинът на търсене в указателя става само по първа буква (символ), което е разочарование. Въпреки това, Razr V3 е показал, че този недостатък засега не дразни толкова. Като се има предвид потенциала на менюто, донякъде успокоение идва от факта, че този метод е доста издръжлив. Допълнително може да се използва втори начин на търсене - при въвеждане няколко начални символа, телефонът отива директно на най-близкото име, което е намерил. Все пак този метод не е така градивен.
Съобщения
Както вече казах, докато описвах конструкцията на клавиатурата, един от най-слабите моменти на телефона е скоростта на реакция на софтуера. Забавянето става най-очевидно точно при писане на съобщения. Буквите се забавят докато пишете и ако не сте много запознат с речника или броя пъти, който трябва да се натисне даден клавиш, ще се затрудните доста при бързо писане.
Има шест реда за писане и четене на текстови съобщения. Motorola L6 включва подсказващо въвеждане на текста - iTap речник.

moto_L6_menu_4.jpg

Избор на тип съобщение | SMS тест | MMS тест | прикрепяване на картинка

Телефонът, разбира се, поддържа дълги текстови съобщения. Съобщението може да се състои от максимум 3 части, съответно - 450 символа. В горния десен ъгъл на екрана има брояч на изписаните символи, но потребителят трябва сам да се досети колко части от съобщението е изписал. Трябва да спомена и рапортите за получени съобщения. Въпреки че Motorola L6 поддържа подобен род рапортуване, те са изключени по подразбиране и се налага да се включват ръчно при всяко изпращане на SMS или MMS. Автоматичен режим да рапортуване не може да бъде активиран дори и от настройките на телефона.
MMS редакторът изглежда сравнително опростен. При по-близък поглед ще установите, че поддържа всички стандартни елементи за създаване на MMS. Могат да се вмъкват не само текст и картинки, а също и видео клипове. Няма и-мейл клиент.
Малкият фотограф
Обективът на интегрираната камера е разположена в най-горната част на задния капак. Този път няма смисъл да търсите огледалце за автопортрет. На пръстена около обектива е изписана повече информация за камерата. Максималната резолюция на снимките е 640 x 480 пиксела (0.31 мегапиксела). В допълнение има и 4-кратен дигитален зум, който, разбира се, прави само отрязъци от снимките.

moto_L6_23.jpg

moto_L6_33.jpg
Бутон за стартиране на камерата | информацията на обектива
Интегрираната камера може да се използва най-много за мултимедийни приложения. Резолюцията от 640 x 480 пиксела е крайно недостатъчна за обща фотография. Още повече, снимките имат много ниско качество. Ако се вгледате в тях по-внимателно, ще забележите, че полетата, особено дясното, са замазани. В допълнение ще добавя, че средната част на повечето снимки изглежда леко червеникава.
Освен zoom-опцията и ръчните настройки на експонирането, менюто на камерата предлага и опция за използване на някои специални фото-ефекти. И така, снимките могат да се разглеждат като черно-бели, сепия и други. Motorola L6 може също да записва кратки видео клипове. В този случай, можете да използвате същите визуални ефекти. Клиповете се запаметяват в 3GP формат.

moto_L6_menu_5.jpg

Работа със снимките | интерфейс на настройките на камерата | video интерфейс
Не е предвиден кабел за данни в стандартния комплект и затова се налага да се ползва безжичния метод през блутут. За щастие, изпращането на файлове към компютъра работи без проблеми през "Copy" функцията на менюто. Срещнах някои малки затруднения при употребата на оригиналните драйвери на блутут за Windows XP.
Снимки, правени с вградената камера

moto_L6_menu_6.jpg


Няма достатъчно памет
Телефонът поддържа рингтонове в MP3 формат, но какво е положението, обаче, при слушане на музикаω Телефонът не може да се ползва като MP3 плейър, поради невъзможността да се разширява паметта от 10.6 МВ. Още повече, няма основни функции като например създаване на playlist или контрол на силата на звука. Motorola L6 може да се справи с основни ID3 тагове. Жалко е, че няма MP3 плейър, защото възпроизвеждането от вградените говорители е много добро.
Вграденият календар е доста интересен. Като стартово изображение е избран месечен план. Има опция да се преминава на седмичен или дневен план за по детайлен поглед. Можете да модифицирате началните работни часове по начин, който съответства най-добре на дневния Ви режим. Интересна функция е възможността да принтирате месечния, седмичния или дневния план през блутут.

moto_L6_menu_7.jpg
Седмичен план | месечен план | детайли на задачи | дневен план

Аларменият часовник позволява настройването на няколко независими един от друг момента. Можете също да нагласите отделен рингтон за всяка настроена аларма. Силата на звънене и краткото известяване също са налични. Заедно с останалите функции на органайзер, има и прост калкулатор, комбиниран с конвертор на валута.
Производителят е добавил две Java игри. Първата е вариант на прочутата компютърна игра Worms. Втората ви отвежда към галактическа битка. Като бонус е инсталиран и мултимедиен албум, който обхваща запаметените мултимедийни файлове.

moto_L6_menu_8.jpg


Настройка на алармения часовник | калкулатор | скриншоти на игрите

Точно преди пускането на пазара на Motorola L6 се спекулираше доста относно EDGE технологията, като стандартно оборудване на телефона. В крайна сметка се оказа, че 'само' GPRS, клас 10 е наличен. Можете да свържете телефона с компютър през блутут, или чрез сериен кабел. Последният обаче, не е част от стандартния пакет, с който се предлага телефона и се налага да се купи отделно.
Няма да ви смае
Със сигурност Motorola L6 няма да е пазарен хит, но все пак ще намери своите потребители, които ще бъдат най-вероятно хора, за които мобилният телефон служи само за обаждания и не биха желали да избягат от стереотипа на стилен телефон с сравнително добри стандартни функции. Друг привлекателен аспект е, разбира се, цената.
Силна конкуренция на Motorola L6 в неговия ценови диапазон ще бъдат предимно Sony Ericsson K700 и Panasonic X700. Sony Ericsson биха спечелили сърцата на потребителите с доброто си меню, достатъчно голямата памет и вграденото радио. Що се отнася до Panasonic - обратното, с поддръжката на miniSD карти за памет и Symbian S60 OS.
Прочети цялото ревю ТУК

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4486