SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

GSM-Review / Nokia

17 Септември 06, 15:04 / Автор: CELERATOR
Ревю на Motorola RAZR V3x телефон


Това ревю стигна до Вас с любезното съдействие на All4smartphone.com

Меню
Този модел събира в себе си всички функции от старите апарати, подобрения, а също така и нови решения. Наричат този телефон приспособим към най-малките подробности, но все пак има недоразвити функции, като отсъствие на гласово набиране, независещо от различните нюанси в гласа на говорящия (характерна особенност за последните модели). За добрата реализация на телефонния указател също може да се поспори. В края на краищата в компанията решили да създадат нормален телефонен указател в пълния смисъл на думата.

 

Преди да обърнем внимание на детайлите ще се спрем на паметта на телефона.

 

Телефонът има 62 MB памет, достъпна за потребителя. Любопитно е, че системата се събира в обем памет равна на 32 MB. Въпреки това в телефона е интегриран чип с 128 MB памет. Има ограничения при използване на Java приложения - 1 MB, докато HEAP може да достигне до 2 MB. За V3x няма разлика между вградена и външна памет при работа с файлове (музика, позвънявания,фотографии, приложения), но скоростта на интерфейса на вградената памет е ниска.Това налага ограничения на bitrate-та при прослушване на файлове в mp3 формат. Препоръчваният bitrate в паметта на телефона е 64 kbps, а на картата 128 kbps. Апаратът прекрасно възпроизвежда mp3 файлове с помощта на паметта на картата с bitrate 256 kbps. Проблеми възникват рядко и се изявяват при специфични музикални композиции. Паметта, която използват приложенията е динамична, гарантира възможността от съхранение на 700 адреса в телефонния указател. Органайзерът може да побере до 500 събития и до 400 записа (или комбинация от двете), но не повече от 900 записа. MMS е ограничен до 300 KB.

Телефонен указател - Паметта на телефона позволява съхранение на 700 адреса. Име и фамилия, Nickname, домашен, служебен и мобилен телефон, факс достъпни при видеоповикване.

 

В допълнение към номера се допуска вписване на e-mail адрес (до 2-х), URL, добавка към пощенския адрес (улица, щат, поценски код, страна). В допълнителното поле има опция за избор на мелодия, потребитлски групи, рожденни дни. Въз основа на датата на раждане автоматично се появява икона със зодиякалния знак. За съжаление в органайзера няма предупреждение или аларма за рожден ден.

 

В общия списък с имена, както от паметта на телефона, така и от SIM картата може да се постави графика или снимка. Възможни са три изгледа на списъка с адреси:
Имена с икони при отсъствие на номер.
Имена със снимки и изписан телефонен номер.
Изписване на име и номер.
Всеки желан номер може да бъде добавен в списъка за бързо набиране. Това позволява да се изпрати бързо съобщение, като се използва pop-up меню.

 

Изпълнението на телефонния указател е добро. Първоначално компанията Motorola получила негативни отзиви от потребители и се наложило да преработи отделни функции. В крайна сметка неточностите са отстранени.
Съобщения: Стандартният капацитет за SMS съобщения е 100 бройки, в зависимост от версията на програмата ( може да бъде както по-висок, така и по-нисък) Операторските версии на телефона по правило имат ограничение по число за съхранените съобщения, които могат да бъдат до 70. Поддържа се и EMS. Като допълнителни възможности може да се споменат автоматично изтриване на списъка със съобщения, както и наличието на шаблони. Опцията за report може да бъде включена постоянно или да бъде изключена (въпрос на избор).

 

Изпращането на MMS не създава затруднения, всичко е просто и понятно. Към MMS може да се прикачи снимка направена с камерата, а така също и музикални файлове. Има вградени 10 приятни шаблона за MMS - аналогични с тези от предшестващите модели.
В апарата има POP3/IMAP4 e-mail клиент, който позволява преглеждането на headers на входящия е-mail и изтеглянето му. За пoддържането на електронната поща и MMS се използва динамична памет.
WAP Телефонът използва браузър версия 2.0. Възможностите му са стандартни. Апаратът поддържа GPRS (class 10), настроиките му са лесни, като се следват инструкциите.

 

Повиквания - Телефонът има списък с получените и пропуснатите повиквания, както и списък с последните набрани номера.

 

Възможно е да се проследи часа, датата и броя на повикванията, като пропуснатите разговори са отбелязани с отметка.
Офисни приложения - Калкулатор, конвертор на валути, календар

 

Будилник - настройки на звука и избор на мелодия.

 

Диктофон - Записи могат да се правят както в режим на готовност, така и по време на разговор, като максималната продължителност на записа е 60 секунди. Диктофонът не е силната страна на този телефон, в сравнение с конкуриращите модели предлагащи запис на реч до 1 час.
Органайзер - Организиране на срещи и събития в няколка режима:
За месец , седмица, дневно и почасово

 

Списъкът значително се преобразява, като се използва една от функциите (None, Private, Holiday, Trip, Work), статуса (Not started, In Progress, Completed, Waiting on Info, Deffered), и приоритета (Висок, нисък).
За корпоративните клиенти е допълнена поддръжката SyncML, синхронизация на данните между телефон и сървър (в това число синхронизация с настолно РС в случай, че сървъра е разположен в мрежа. Игри и приложения
Motorola V3x поддържа Java MIDP 2.0, който е интегриран за всички приложения. В зависимост от пазара, за който е предназначен този телефон, се изменя количеството на игрите и техните приложения. В повечето случаи са включени следните игри:
BlockBreaker Deluxe, AspaltUrbanGT, Solitaire, Flee.

 

Мултимедия
В телефона има вградени цветови теми и скинове. Може да се промени менюто, звъна на телефона, както и общия изглед. Ако искате да свалите нови теми, можете да го направите от сайта на компанията производител.

 

Мотомиксер - Оригинален редактор и миксер на звукови файлове
Звук - В един списък могат да се прегледат всички звукови файлове, които ги има в телефона. Накрая можете да ги прослушате. Плейърът е създаден по аналогия с другите апарати на компанията, всичко е просто и ясно. Голямо преимущество на този плеър е прослушването на mp3 файлове във фонов режим. Има също така възможност за създаване на индивидуални плейлисти.

 

Картинки - Списъкът на всички изображения е запаметен в паметта на телефона, редом с имената на файловете и прибавена икона. Желаната картинка може да се зададе като wallpaper или screensaver на екрана. Картинките могат да се сортират по категории, това облекчава търсенето.

 

Нещо повече - в менюто могат да се задават функции за редактиране на изображението, като се постави в рамка, измени се цветовата гама или се приложат различни ефекти. Едно от предимствата се състои в това, че изображението може да се запемети под ново име, а оригиналната картинка да остане в паметта. Това е особенно удобно при снимане, когато не се иска изменение на изходното изображение.
Настройки. Могат да се настройват всички параметри свързани с екрана, в частност цветовите схеми на менюто и контрастта.

 

От менюто за настройки може да се избира варианта за звънене и типа на оповестяване ( смесен режим - когато има позвъняване и вибрация едновременно).
Режим самолет - профил, който може да активира предупреждение при включване. Остъствието на този профил може да предизвика смущения при пътуване със самолет. Този режим е първата стъпка от създаването на пълнофункционолните профили.
Настройките за сигурност са разширени допълнително. Добавена е защита с парола при необходимост на телефонния указател, съобщенията, а така също и на отделни раздели на телефона.

Настройки на блутут - телефонът може да бъде открит в рамките на 3 минути. Има опция за принтиране, както на полученото съобщение, така и запис от органайзера или телефонния указател.

 

Камера

Вграденият 2 мегапикселов CMOS-сенсор позволява да се получат снимки с четири резолюции. Large (2MP), Medium (1.2 MP), Small (480x640), X-Small (240x320). Други настройки позволяват изключване на звука на затвора при снимане, настройка на експозицията от -2 до +2, избор на осветеност (auto, sunny, cloudy, indoors, office). Възможна е снимка и програмируем таймер.

Добри резултати на снимките се получават при добра осветеност (ярко слънце), в останалите случаи цветовата наситеност на снимките не е достатъчна. Движението по вертикалните навигационни клавиши може да променя настроиките на осветеност и да се избират различни ефекти (цветен, черно - бял, син, черен, зелен негатив). Телефонът има цифров Zoom 8x.
Обективът се състои от четири лещи, при снимки в нормален режим ефективното разстояние е от 60 см до безкрайност. Добри снимки се получават при снимане на предмети на 2-3 метра. Фокусното разстояние на обектива е 2,6. Снимките се обработват с помощта на графичния чип GoForce 4200. Детаилизацията на снимкате не е много добра - това са фактите, моделът изпреварва практически всички свои конкуренти от своя клас и пръв пред продуктите на Sony Ericsson, Nokia, но ако сравним камерата на Motorola V3x с тази на Siemens SXG75 ще установим, че V3x отстъпва по качество. Все пак голямото разнообразие на функции и настройки прави V3x по-привлекателен.
На снимките по-долу е направено сравнение между цифров фотоапарат Sharp 903 с 3 мегапикселова камера и Motorola V3x.

 


Сами може да се убедите, че детаилизацията на снимките при Motorola не е толкова добра. В макрорежим се използват две стъклени лещи, които обезпечават голямата разделителна способност на снимката (напревена в макрорежим снимката не изглежда лошо, но отстъпва при сравнение със Sony Ericsson K750i). Ефективното разстояние при макрорежим е 20 до 60 см.

 


При заснемане на видео имаме три вида качество: добро, по-добро и най добро. Максималната продължителност на видеото е 10 минути. Любопитно е, че интерфейса на камерата се различава от този на видеото. Възможна е бърза смяна на настройките за резолюцията (ниска- 128х96 пиксела и висока- 176х144 пиксела). Видеозаписът е със средно качество, като може да се добави звук при заснемане. Честотата на записа е 15 кадъра в секунда.

Видеоклиповете направени с телефона: 1 - 2

Основният материал на корпуса оставя приятно усещане при допир. В това отношение Motorola изпреварва Samsung.

 

Размерът от 99х53х19.8 мм съвпада с повечето съвременни модели, като RAZR V3 има по-голяма височина и отличаваща масивност на корпуса. На фигурата по долу, RAZR V3 е сравнен със Sony Ericsson K750i.

 

Всеки може да оцени габаритите лично, като на възприятието може да повлияе цвета на корпуса и тъмното насищане на цвета. Например апаратът, който е боядисан синьо изглежда по-тежък от този боядисан с по светъл цвят. На практика те са с еднакво тегло.

 

Разликата във възприятията не е голяма, но тя присъства и може да стане решаваща. Теглото от 118 грама е типично за повечето UMTS решения и този факт не търпи никакви възражения. Промяната в в материята на корпуса е продиктувана от необходимостта от смаляване на общата маса на апарата. На лицевия панел може да се види модулът на камерата и разположената под нея светкавица. Камерата е със CMOS матрица и съвпада по интерфейс с последния апарат от тънката серия на Motorola и предлага снимки с голяма разрешителна способност.

 

Вградената светкавица е много ярка и работи на разстояние до 2 метра, като позволява ефективно да се използва в тъмнина. По качество на осветеност тя е по-добра от нейните аналози на такива апарати, като Sony Ericsson K750i, Sony Ericsson W900i, Nokia N71.
Конструкцията на камерата е оригинална, но необичайна за европейските продукти. Камерата е вградена в мястото на прегъване на телефона, защото модулът е относително голям и не поже да бъде монтиран в тънката част на апарата. Изходът - решено било да се добави допълнителна леща, която да играе роля на макрообектив. Смяната от един режим в друг, потребителят може да извърши, като премести плъзгача от вътрешната страна на апарата. Превключвателят е направен по-голям от размера на лещата, поради възможност от повреда на механизма при удар. Във версията V3x превключването от един режим в друг не отнема повече от секунда и не са необходими никакви усилия. Конструкцията е потенциално способна да създаде проблеми при чести падания на апарата. При акуратно действие от потребителя тези неприятности отпадат.
Обективът е комбиниран и се състои от четири елемента: две пластини и две стъклени.
В макро-режима се използват стъклените елементи, които влиаят на цветовата наситеност на снимките, а самата им обработка се извършва в графичния чип GoForce 4200.От вътрашната страна на мястото на прегъване на телефона в ляво от превключвателя за режими се намира VGA камерата. Тя служи за провеждане на видео-конференции. Принципно може да се получават снимки и с нея, но с по-малка разделителна способност.

 

От лявата странична част на апарата се намират двата клавиша за регулиране на звука, а под тях е разположен Smart-клавиша. Това е традиционна за телефоните на Motorola функция, като това зависи от настройката на менюто (може да бъде Push to Talk или просто избор на текущия пункт). В долната част на телефона е разположен miniUSB порт (служи за включване към зарядното устройство).
От дясната странична част на апарата може да се види клавиша за камерата и бутон, за достъп до функциите за говора ( в частност - активация на гласово набиране или запис с диктофона при задържане на клавиша).

 

Външният екран на модела поддържа 65k цвята и има разрешителна способност 96х80 пиксела (21.1х17.8мм). Качеството е средно, като за производството му е използвана STN-матрица. На слънчева светлина цветовете избледняват и не се виждат много добре. Изображението на картината при входящо повикване заема голяма част от екрана (снимката или изображението са правоъгълни) като не предоставя на потребителя допълнителни удобства.

 

Погледнато отблизо - на върха на капака е разположен светодиоден индикатор, разположен в полукръг и изработен от прозрачна пластика. В апарата не е предвидено различно осветление на индикатора, свети единствено в червено, когато апарата се зарежда, при входящо повикване, събитие в органайзера или съобщение.

 

Отварянето на апарата е възможно с една ръка, като при отваряне хода е лек и пружината не е натегната.Вътрешният екран на този модел е произведен от компанията Sharp и е един от най-добрите в своя клас. Висока разделителна способност на картината, добра изработка на отделните детайли - това са отличителните черти на екрана. Той е произведен по TFT технология, като поддържа 262k цвята. Резолюцията на екрана е 240х320 пиксела (33.84х45.12 мм), като позволява до 7 реда текст, ред за системни съобщения и долен ред за soft бутони. Размера на точката е 0,141 мм. На един ред се събират от 16 до 24 символа. Екранът превъзхожда по всички характеристики този на V3; V3i е също с по-лоша резолюция. Екранът на V3x е най - добрият продукт на Motorola за момента.

 

Клавиатурният блок е изплънен в стил RAZR - това е метална пластика с вградени в нея клавиши. Сходството на клавиатурите е предимно външно, като на пръв поглед не се забелязва нещо различно. В Motorola V3x между клавишите има тънки и ефирни вградени каучукови преградки които ги разделят един от друг.

 

Технологията на производство на клавиатурата е интересна. В металната пластика се изработват прорезите (например букви, цифри) а след това се вгражда калчуковата основа, през така получените отверстия. Клавиатурата е изработена така, че с нея да се действа интуитивно, при известна практика и зрителна памет. Осветлението е в оранжево, което способства за добрата видимост в различни условия.

 

При V3x версията натискането на клавишите е приятно и комфортно, не възникват никакви проблеми - площа е достатъчно голяма. В клавиатурата е вграден индикатор за включването на осветлението на клавишите. Той се активира в пълна тъмнина или недостатъчно осветление.

 
На задния панел се вижда финна решетка, прикриваща основния високоговорител на апарата. Добре оформенияt говорител и решетка изглеждат стилно. Опасенията, че когато телефонът е в калъф няма да се чува при звънене не са оправдани - дублиращия говорител се явява основен при разговор. Корпуса е конструиран така, че звука от този говорител отива в долната част на лицевия панел. Ако отворим апарата ще видим на предната част на капака на говорителя. В затворено състояние на телефона, звукът от говорителя попада в издатина на корпуса и се отразява нагоре. Следва разбирането, че мощността на говорителя е различна и това решение позволява носенето на апарата както на вас ви е удобно - чува се навсякъде.
 
Под задния капак е разположена акумулаторната батерия и слотовете за SIM и microSD (TransFlash) карти, но винаги е необходимо да се свали задния капак за поставянето им. Слотът за SIM картата е стандартен, подмяната и става без свалянето на батерията. Това има смисъл при специален режим на работа в самолет.
 
Батерията е литиево-йонна с капацитет 820 mAh (BC60, аналогичен при повечето модели, например при L7). Според техническите характеристики, батерията издържа 200 часа в режим на готовност и 4 часа при разговор.
 
Апаратът има една особеност. Необходимо е да се премахне появяващия се профил Bluetooth A2DP, който позволява предаването на стерео звук към Bluetooth-headset. Традиционно забранен за Motorola е метода GET, който не позволява преглеждането на файловата структура на телефона с помоща на други устройства. Това решение е по-скоро политика на компанията и може да бъде премахнато само при натиск от потребителите.
Прочети цялото ревю ТУК

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1854