SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

ФИТНЕС !!! / Хранене

15 Септември 06, 19:44 / Автор: CELERATOR
Готварски и козметични рецепти с пчелни продукти.

РЕЦЕПТА 1
 МОРКОВИ С ГЛАЗУРА ОТ КАРАМФИЛ И МЕД

Необходими продукти:

450 гр   обелени моркови
суп.л.  масло
щипка  карамфил
суп.л.  мед

Начин на приготовление:

Нарежете морковите на колелца или на пръчки.
Бланширайте ги в кипяща вода 5 минути.
Не ги преварявайте.
Изплакнете ги на студена течаща вода.
Отцедете ги добре.
В тиган разтопете маслото на умерен огън.
Добавете карамфила и меда.
Изсипете морковите в тигана и ги потопете обилно в глазурата.
Сервирайте ги топли.
4 порции

РЕЦЕПТА 2
АГНЕШКИ РЕБЪРЦА С ГОРЧИЦА

Необходими продукти:

2 агнешки ребърца, по 8 ребра на парче
2 суп.л. мед
4 суп.л. дижонова горчица
200 гр галета
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. чер пипер

Затоплете фурната на 230°С.
Покрийте тавата за печене с фолио
Поставете ребърцата в тавата с тлъстата страна нагоре.
В малка купа смесете меда с горчицата.
Намажете ребърцата равномерно със сместа от горчица.
В средно голяма купа смесете галетата, солта и пипера.
Напръскайте така подправената галета върху ребърцата. Натиснете я така, че да образува тънка коричка.
Изпечете според желаната степен. Не ги печете повече от 30 минути.
Оставете ребърцата да престоят 10 минут на топло.  Разрежете ребърцата на порции.
Сервирайте ги с картофи, задушени зеленчуци и менотово желе.
4 порции

РЕЦЕПТА 3
ОБЛЕЧЕНИ ФАСУЛЧЕТА С КРЕМ ОТ КАРТОФИ

Необходими продукти:

Около 350-400 гр. зелен фасул; около 250 гр. Пушени свински гърди, нарязани на тънки лентички; За крема – 500 гр. картофи, 4 скилидки чесън, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица мед, 200 гр. сладка сметана, магданоз, копър и кервиз на вкус, сол и прясно смлян черен пипер.

Начин на приготовление:

Фасулът не се реже, сварява се цял до омекване, след което се изважда от водата и се оцежда до подсушаване. Всяко фасулче от едната му страна се увива с тънко отрязана филийка от пушените гърди. Картофите за крема се сваряват добре и докато все още са топли, се обелват и пасират. Чесънът се счуква, и заедно с всички останали съставки на крема, се разбърква с картофите. Кремът се сервира в отдално купичка, около която са наредени т.нар. облечени фасулчета.

 

РЕЦЕПТА 4
СМОКИНОВИ КУБЧЕТА

Необходими продукти:

160 гр. смокини, 70 гр. мед, 70 гр. масло, 270 гр. брашно, 2 яйца, 1 пакетче бакпулвер, 100 мл. мляко, 200 гр. шоколад, 70 гр. масло, 150 гр. кокосови пръчици

Начин на приготовление:

Стопленото на стайна температура масло се разбърква добре с меда. Двете яйца се разбиват и на малки порции се добавят към сместа. Брашното се разбърква с бакпулвера и също се добавя, както и предварително пасираните смокини и млякото. Така полученото тесто се излива в тавичка предварително покрита със сладкарска хартия, и се пече при 200º С за около 20 минути. От изпеченият вече блат, докато все още е топъл, се нарязват кубчета. Шоколадът се разтопява на водна баня с втората доза масло, като се разбърква добре. С тази смес се заливат всички кубчета, а само половината от тях се поръсват с кокосовите пръчици. Кубчетата се сервират шахматно подредени.

РЕЦЕПТА 5
ТОПЧЕТА С ЯДКИ

Необходими продукти:

¼ л. сметана, 80 гр. мед, малко канела, 300 гр. счукани лешници, 100 гр. стафиди, малко ром, галета, 200 гр. шоколад, 80 гр. масло

Начин на приготовление:

Стафидите трябва да се накиснат в рома 10 часа преди да сме се заели с рецептата. Сметаната се разбърква с меда и канелата на водна баня, след което се прибавят лешниците и така получената смес се оставя да изстине. Вече поелите от аромата на рома стафиди, внимателно се оцеждат и се прибавят към сместа с ядките. При нужда, може да се добави малко галета. От полученото тесто се правят малки топчета, които се оставят за около 30 мин. в хладилника. Шоколадът се разтопява с маслото на водна баня, след което с него се заливат топчетата.

РЕЦЕПТА 6
ТИКВЕНА СУПА С МЕД

Необходими продукти:

1,5 л. говежди бульон, 1 средно голяма тиква, 125 гр. сметана, 1 супена лъжица мед.

Начин на приготовление:

Тиквата се обелва и почиства от семето. Нарязва се на малки кубчета, които се прибавят в предварително затопления бульон. Така тя се вари половин час при затворен капак на тенджерата. След сваряването на тиквата тя се пасира, както е в бульона и към тази хомогенна смес се добавят сметаната и меда. Може да се сервира с крутони от черен хляб или поръсена с малко тиквено олио.

 

РЕЦЕПТА 7
ЗЕЛЕВО-МЕДЕНА БАНЯ

Зелето е не само една незаменима част от нашето зимно меню, но и едно чудесно средство за грижа за нашата кожа. Предлагаме ви един вариант.

Необходими продукти:

Сокът от 1,5 килограмова зелка, 100 гр. мед, 1 чаена лъжица олио.

Начин на приготовление:

Нарязаната зелка се залива с леко затоплена вода, след което се прецежда през памучна кърпа. Медът се разтваря в зелевия сок. Към него се прибавя олиото. Тази смес се слага в темперираната вана. Ефектът върху кожата е забележителен.

РЕЦЕПТА 8
ОРИЗОВА САЛАТА

Необходими продукти

500 гр. сварен ориз, 500 гр. сварени зеленчуци (според сезона), за дресинга: 1 чаша кисело мляко, 3 супени лъжици кетчуп, 3 супени лъжици майонеза, 2 супени лъжици мед, сокът от половин лимон, сол и черен пипер (според вкуса).

Начин на приготовление

Киселото мляко, кетчупът, майонезата и медът се разбиват добре с миксер, след което сместта се ароматизира с лимоновия сок, и се овкусява със солта и пипера.

Изстуденият ориз се разбърква със зелечуците и внимателно се полива с дресинга. Добре е да се сервира върху листа от маруля. Може да се гарнира с маслини и червени чушки.

РЕЦЕПТА 9
МАСКА ЗА ВРАТА И ДЕКОЛТЕТО

Необходими продукти

“Месото” на половин пъпеш, белтъкът на едно яйце и 2 супени лъжици мед.

Начин на приготовление

Пъпешът добре се отделя от кората и се разбърква с останалите съставки до получаването на хомогенна смес.  Приготвената маска се нанася върху врата и деколтето, оставя се да подейства за около 30 минути, след което се измива с хладка вода.

 

РЕЦЕПТА 10
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ

Необходими продукти

5-6 зелени чушки за пълнене, 500 гр. червен зрял фасул, 230 гр. гъби, 2 твърдо сварени яйца, ½ връзка ситно нарязан магданоз, 1 кафяна лъжичка мед,  счукана в олио скилидка чесън, оцет – балсамико, прясно смлян черен пипер, сол.

Начин на приготовление

Фасулът и гъбите се сваряват добре. Твърдо свареното яйце се нарязва на тънки лентички, след което се разбърква заедно с магданоза и сварените гъби и фасул. За маринатата се разбъркват олиото с чесъна, оцета, меда, пипера и солта. Така приготвеният дресинг се добавя към основната смес и се оставя да се охлади. Чушките се измиват добре и се разполовяват на дължина. След като се отстранят семките, може леко да се посолят и се пълнят със сместта.

РЕЦЕПТА 11
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ

Необходими продукти:

130 гр. фиде, малко сол, 6 зрели домата, 50 гр. шпеков салам, ½ жълта чушка, ½ зелена чушка, 1 скилидка чесън, сол и пипер на вкус, 100 гр. пълномаслено сирене, 1 кафяна лъжичка мед.

Начин на приготовление

Фидето се сварява в подсолена вода, изплаква се със студена вода и се оставя да се оцеди. Доматите се измиват, отрязват се капачетата им от гораната страна, издълбават се и се посоляват със сол и черен пипер на вкус.Саламът, жълтата и зелената чушка, както и капачетата от доматите, се нарязват на ситно и се разбъркват с фидето. Сместта се овкусява с чесъна. Доматите се пълнят с тази смес, а останалото от нея се разпределя по дъната на предварително намазана с олио тавичка. В нея се подреждат и доматите. Върху всеки един от тях се слага и от сиренето, което предварително е разбъркано с меда и малко чесън. Тавичката се запича за около 10-15 минути в предварително загрята фурна до 200ºС.

РЕЦЕПТА 12
ЧЕСНОВО-МЕДЕН ДРЕСИНГ

Необходими продукти:

½ чаша кисело мляко, 2 супени лъжици сметана, 1 супена лъжица мед, около 2 супени лъжици оцет, 1 супена лъжица олио, сол, 1 глава чесън и малко лук.

Начин на приготовление

Всички изброени продукти се пасират с миксер в един дълбок съд, до получаването на хомогенна смес. С така приготвения дресинг се заливат салатите непосредствено преди сервирането им.

 

РЕЦЕПТА 13
МАСКА ЗА ЛИЦЕ

Необходими продукти:

150 гр. чиста извара, около 1 супена лъжица влажен цветен прашец.

Начин на приготовление

Изварата и прашецът се разбъркват добре. Така приготвената маска се нанася върху лицето и деколтето за около 20-30 минути. След това се отстранява чрез измиване с хладка вода. Ако ви остане известно количество неизползвано, можете да го приберете в хладилника, и отново да го използвате на следващата вечер.

РЕЦЕПТА 14
СУФЛЕ С КАРТОФИ И СИРЕНЕ

Необходими продукти:

600 гр. обелени картофи, 375 гр. сирене моцарела, сол, прясно смлян пипер, 3 скилидки чесън, 1 чаша сметана, 3 лъжици извара, 2 супени лъжици мед, около 50 гр. масло.

Начин на приготовление

Фурната се затопля до 200ºС. Картофите и моцарелата се нарязват на шайби и се подреждат в подходящ за печене съд. Подправят се със солта и пипера. Пресоваме чесъна и го разбъркваме заедно със сметаната, изварата и меда. Така получената смес се излива върху картофите. Накрая се залива с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплената фурна за около 50 минути, до получаване на златисто-жълта коричка.

РЕЦЕПТА 15
САЛАТА ОТ ТОРТЕЛИНИ

 

Необходими продукти:

500 гр. тортелини (с пълнеж от извара, спанак или сирене, по избор), зехтин, 1 чаша кисело мляко, ½ чаша сметана, 1 супена лъжица горчица, 3 чаени лъжици мед, 1/16 от литър бял винен оцет, сол, прясно смлян черен пипер, босилек, 1 скилидка чесън, 10-тина коктейлни доматчета, към 290 гр. царевица.

Начин на приготовление

Тортелините се сваряват в подсолена вода и прибавен към нея зехтин. След това се оцеждат и оставят да изстинат. Междувременно се разбърква салатеният дресинг. Първо се разбъркват киселото мляко и сметаната. Към тях се прибавят горчицата, медът и оцетът. Овкусява се със сол и пипер. Добавят се и ситно нарязаните листа от босилека и чесъна. Доматчетата се нарязват на четвъртинки и заедно с царевицата също се прибавят в дресинга. Накрая внимателно се прибавят и тортелините.

РЕЦЕПТА 16
ХАПКИ ОТ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ

Необходими продукти за едно хлебче:

1 чаена лъжица масло, 1 чаена лъжица доматено пюре, 1 чаена лъжица майонеза, 1 парче топено сирене, ½ чаена лъжица мед, филийка от кръгло хлебче пълнозърнест хляб, 1 чушка и коктейлни доматчета.

Начин на приготовление

Маслото, доматеното пюре, майонезата и медът се разбъркват много добре и се намазват върху хлебчето. Отгоре се поставя парче от сиренето и се гарнира с нарязана на лентички чушка и малките червени доматчета.

РЕЦЕПТА 17
РАИРАНИ ХАПЧИЦИ

Необходими продукти за 5 хапки:

40 гр. финна извара, 1 малък морков, 1 супена лъжица сметана, ½ чаена лъжица мед, малко див чесън и магданоз, сокът на един лимон, сол и пипер, 2 филийки пълнозърнесто хлебче, една филия бял хляб.

Начин на приготовление

Разбъркват се изварата, сметаната, медът и подправките. Така получената смес се овкусява  със солта, пипера и лимоновия сок. Хлябът се нарязва на форми по желание. Първо се намазва една от филийките пълнозърнест хляб, след това се поставя белият хляб. Отново се намазва със сместта и отгоре са поставя другата филия пълнозърнест хляб.

РЕЦЕПТА 18
ШОКОЛАДОВИ ТОПКИ

Необходими продукти:

100 гр. разтопен шоколад, 30 гр. кокосово брашно, 90 гр. мед, 60 гр. настъргани бадеми, 2 супени лъжици ром, 60 гр. кокосово брашно за украсата.

Начин на приготовление

Шоколадът, кокосовото брашно, медът и бадемите се омесват добре. От така полученото тесто се оформят кръгли топчета, които се поръсват отново с кокосово брашно.

РЕЦЕПТА 19
КУПЧЕТА ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ

Необходими продукти:

2 белтъка, 2 чаени лъжици мед, 2 супени лъжици пасирано сладко от къпини, 50 гр. обелени и настъргани бадеми, 130 гр. овесени ядки, малко от сладкото за декорация.

Начин на приготовление

Белтъците се разбиват на пяна и към тях бавно се прибавят медът и сладкото от къпини. След това се добавят бадемите и овесените ядки. От така получената смес се взима по малко с кафяна лъжичка и се оформят топчета върху сладкарска хартия поставена в подходяща тавичка. По средата на всяко топченце, с лъжичката се оформя малко “кладенче”, което след изпичането ще се напълни със сладко. Купчетата се пекат в предварително загрята фурна до 150 ºС, за около 25-30 минути.

РЕЦЕПТА 20
ОРЕХОВИ ПРЪЧИЦИ

Необходими продукти:

170 гр. пресято брашно, 50 гр. мед, 75 гр. настъргани орехи, 100 гр. маргарин, 1 яйце, 1 чаша захар, 1 щипка сол, за глазурата: около 50 гр. тъмен шоколад, 1 супена лъжица масло.

Начин на приготовление

Брашното, медът, орехите, маргаринът, яйцето, захарта и солта се разбъркват добре на тесто и се оставя за около 2 часа да изстине и се втвърди. Тестото се разделя на две половини, всяка от които се разточва на кора дебела 3 см. От нея се нарязват лентички, които след това се скъсяват на пръчици и се пекат в тавичка, върху сладкарска хартия, в предварително нагрята до 160ºС фурна, за около 15 минути. Оставят се да изстинат. Шоколадът се разтопява на водна баня с маслото. В така получената течност се потапя половината на всяка от пръчиците. Сервират се по желание.

РЕЦЕПТА 21
ВКУСНОТИЙКА ЗА ФИЛИЙКА

Необходими продукти:

3 яйца, 1 чаша топено сирене, 1 чаша крема сирене, 2 супени лъжици сметана, 1 кафяна лъжица мед, 3 супени лъжици синьо сирене, прясно смлян черен пипер.

Начин на приготовление

Яйцата се сваряват твърдо за около 10 минути, след което се обелват и нарязват на ситно.Сирената, сметаната и медът се разбъркват добре и към тях се прибавят и яйцата. Накрая се овкусява с пипера. Така приготвената смес се сервира с черен или пълнозърнест хляб.

 

РЕЦЕПТА 22
МАКАРОНЕНА САЛАТА СЪС СИРЕНЕ

Необходими продукти:

280 гр. макарони, 1 супена лъжица олио, сол, 250 гр. коктейлни доматчета, около 40 гр. синьо сирене, 3-4 супени лъжици винен оцет, 5-6 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици сметана, 1 кафяна лъжица мед, сол, прясно смлян пипер.

Начин на приготовление

Макароните се сваряват в подсолена вода със зехтина. Доматчетата се нарязват на четвъртинки, а сиренето се намачква с вилица. За соса: Разбъркват се оцетът, медът, зехтинът, сметаната, солта и пипера. Накрая получената смес се прибавя към макароните с дометите и сиренето. Разбърква се внимателно. Преди да се сервира се оставя известно време, за да може макароните да поемат от ароматите.

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5407