SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

ФИТНЕС !!! / Хранене

17 Август 06, 18:02 / Автор: CELERATOR
Водата - седем причини да следим за количеството на приема и


Толкова е просто, но толкова често пренебрегвано. Водата - материята на живота. Около 70% от земната повърхност е покрита с нея, както и същото количество в нашето тяло. Водата е нужна за всеки един метаболитен процес, включително синтеза на протеини. Ако тренирате интензивно, най-простото нещо, което трябва да направите, за да помогнете на тялото си е да пиете повече вода.

1. Водата не Ви достига
Содата и кафето не се броят. Всъщност, въпреки че са течни напитки, кофеинът в двете има действие на диуретик и причинява загуба на течности. Когато това се случи (виж точка 4.), тялото започва да складира вода. Според общите разбирания 6-8 чаши с вода са достатъчни за един ден. Но тъй като сте трениращи хора, Вие имате нужда от още. Целете да изпивате поне по 2-4 литра вода в зависимост от вашите размери и нужди.

2. Водата изчиства токсините в тялото
Водата прочиства токсините и остатъчните продукти от тялото ни. Тя е особено важна при високо-протеиновите диети, тъй като спомага за премахването на излишния азот, уреята (токсично съединение) и кетонните телца. Ако приемате много храна, за да качвате мускулна маса, тогава имате нужда дори от още повече вода, за да спомагате за работата на бъбреците.

3. Водата помага за стопяването на мазнините
Без достатъчно вода бъбреците не могат да функционират пълноценно. Когато това се случи, част от "натоварването" се прехвърля към черния дроб.  Той преработва натрупаната мазнина в тялото за енергия. Ако черният дроб върши част от работата на бъбреците, тялото Ви гори по-малко мазнини, т.е. вместо да гори, вашият дроб се заема с друга дейност и започвате да трупате излишни килограми. Като допълнение можем да споменем, че пиенето на вода създава чувство за ситост и така огладнявате по-рядко и намаляте приема на храна.

4. Водата намалява задръжката на течности
Обратно на общоприетото разбиране, пиенето на вода всъщност може да Ви помогне да изчистите излишните течности. Когато водата се приема рядко или в малки количества, тялото започва да мисли, че има недостиг и започва да я складира, за да има резерв при случай на нужда. Тя се складира в допълнителни клетъчни пространства и кара кожата ви да изглежда мека и пухкава.

5. Водата се грижи за здравето Ви
При ниско съдържание на вода, тялото започва да си я добива от органи като дебелото черво. Когато това се случи се стига до запек. Освен всичко, водата Ви позволява да храносмилате приетата храна много по-ефективно. Това важи в пълна сила особено когато приемате над 4 000 ккалории на ден.

6. Водата помага на хората, които консумират много сол
Ако водната задръжка е хроничен проблем, значи тя може да бъде причинена от голямото количество на сол в приеманите храни. Колкото повече се храните със солени ястия, толкова повече тялото се опитва да задържа вода с цел да намали концентрацията на сол. Моят съвет е или да ядете по-безсолно, или да пиете повече вода.

7. Водата спомага за по-доброто усвояване на приетите хранителни добавки
Суплементи като креатина работят като привличат водата в мускулните клетки, при което се създава анаболна обстановка, нужна за растеж. За да действа в цялата си ефективност креатинът има нужда от голям прием на вода. Освен това, ако тренирате тежко и интензивно, то тогава имате нужда от основни витамини в по-големи от обикновените количества. Много от тях са водно-разтворими и водата е ключът към тяхното ефективно действие.

Ради Хаджирадев

по материали от интернет


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.3456