SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

ФИТНЕС !!! / Хранене

05 Август 06, 11:36 / Автор: CELERATOR
Яйцата
Яйцата - най-добре се усвояват като са сварени.

То съдържа много протеин (белтък) ,витамини и минерали, но наред със тях и значително количество холестерол (в жълтъка) ,който за щастие не може да се усвои напълно. А дори и абсорбиран голямо количество от него се използва за синтезирането на полови хормони, а овен това той е и основната съставка на клетъчната стена. Премахвайки жълтъка, вие ще отстраните всички мазнини, но губите до 40% от протеина на яйцето, витамините и минералите. А освен това се нарушава баланса на аминокиселините. Затова е необходимо на няколко белтъка да се оставя един жълтък, който ще спомогне за по доброто усвояване на полезните съставки на яйцето. Яйчния белтък е най-качествения и лесноусвояващ се протеин.

Консумирано в сурово състояние яйцето по-трудно се абсорбира. Ензима който пречи на усвояването им се разгражда при високи температури. А и не по маловажна причина е солмонелата . Според последните изследвания на 10 000 яйца едно е заразено със солмонела. Годишно в света от солмонела умират от 200 до 5000 души. Ниските и високите температури я унищожават.


Темата за яйцата ме провокира и след седмица търсене открих информация която мога да считам за достоверна (намерих я в една статия в книга "Личен лекар",което означава че трябва да има някакво научно покритие)
Ето ви цитат от статията:
Яйцата повишават нивото на холестеролаω
НЕ Е ВЯРНО.Лошата им репутация идва от факта,че в 100грама жълтък се съдържа 450мг холестерол.Това количество е по-голямо от почти всички други останали хранителни продукти.Яйцето е по-богато на холестерол дори от маслото и черния дроб.Но тази наситеност не представлява проблем за организма,защото усвоеният от храните холестерол представлява едва 20% от общия.Останалите 80% се изработват от черния дроб на основата на наситените мастни киселини и служат за отделянето на сексуалните хормони.
Яйцата НЕ влияят зле на черния дроб.Ако сутрин чувствате тежест в областта на черния дроб,това не се дължи на твърдосвареното яйце,което сте изяли,а на комбинацията му с обилно намазаната с масло филия.Самото яйце не е тежка храна,защото протеините,които съдържа,са от типа на тези в рибата и месото.
Жълтъкът е по-полезен от белтъка
Вярно.Белтъкът и жълтъкът имат различни качества.Докато протеините на белтъка са относителни прости по състав,съставени най-вече от албумин,протеините на жълтъка са комбинирани с фосфор и калций.Той включва и основните витамини,цинк и селен.Белтъкът съдържа много вода,никакви липиди и витамини от групата Б.Но именно комбинацията от жълтък и белтък прави от яйцето пълноценен хранителен продукт с необходимите протеини и аминокиселини,от които се нуждае организмът.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1167