SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

ЧУДЕСАТА НА СВЕТА / Чудесата на света

21 Май 06, 15:04 / Автор: c
магнитното поле?
...магнитното полеω

Магнитно поле на Земята не е постоянна величина. Но това е известно не от днес. Забелязали са го корабоплавателите и откривателите на нови земи, за които точността на компаса е била на живот и смърт. Знаели са, че има разлика между географските и магнитните полюси. Но изменящият се ъгъл на отклонение межди тях, те определяли по Слънцето в най-високата му точка през деня или по време на залез и изгрев.

Магнитно поле на Земята постепенно намалява. За това говорят и старите корабни дневници от преди 200-300г. Намагнитената стрелката на компаса следва магнитното поле на Земята и за това винаги сочи в една посока – на север. Същият ефект се наблюдава и в металните частици, съставящи разтопената и по-късно втвърдена лава от вулканите.

Проби, взети от засъхналите потоци лава показват невероятни и смайващи резултати. Преди около 780 000г. полюсите на Земята са били обърнати и магнитното поле е било насочено обратно на досегашното.

Нека видим как протича този процес. Магнитното поле на определен период от време започва да намалява. Слабото поле е непостоянно. Стига се до момент, в който то намалява с 80 – 90% от първоначалния си интензитет. Това става с 6 градуса на ден, което е видимо с човешко око по компаса. Магнитното поле се срива. В различните части на Земята то е насочено в различна посока. Магнитният хаос между двете фази е с продължителност 300г. В северното полукълбо се появяват области с магнитно поле, като в южното. Постепенно тези части се разрастват и стават по стабилни. Магнитното поле се обръща и започва да се усилва.

Правени са компютърни симулации доказващи този процес. Открит е вулкан, лавата на когото в началото на изриването е била с една ориентация на магнитното поле и с обратна в края на изригването.
Въпросът е не дали, а кога ще се обърне магнитното поле на Земята. По намаляващата му сила се съди, че в момента се намираме в такъв период на промяна.

Този процес е нов за човечеството и това би оказало голямо влияние на всеки човек на планетата. Ще се увеличи космическата радиация в атмосферата и почвата. Сега магнитното поле отклонява слънчевата радиация към полюсите, където почти няма хора. В период на преход то ще я насочи към населените области и само малки части от Земята ще бъде защитена. Положението ще бъде тревожно, но не и катастрофално. Науката напредва с бързи темпове и ще се намери решение на проблема.

Но всичко това си има и положителни страни. Всяка нощ в България ще се наблюдава северно сияние с неонов цвят.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3343