SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

ЧУДЕСАТА НА СВЕТА / Чудесата на света

21 Май 06, 15:00 / Автор: CELERATOR
историята на знака "@"?
...историята на знака "@"ω

Историята на знака @ започва още в Средновековието, когато монасите-пазители на древни знания и ръкописи преписвали и превеждали трактати...

Електронното издание "Известия науки" изследва историята на знака @ и установява, че той е бил използван още в средновековните ръкописи. На латински предлогът "ad", което в съвременния английски се превежда като "at", указва принадлежност, насоченост, приближаване. Монасите са изписвали буквата "d" с неголяма опашка и така "ad" много бързо се е превърнало на @.

В XV век испанските търговци използват знака @ като съкращение на мерната единица "arroba" (приблизително 11,52 кг или 25.40 фунта), с която се измервало тегло на добитък и... вино.

През Възраждането @ се използва при означаването на цени, а по време на индустриалната революция @ се среща все по-често в счетоводните баланси. Така "маймунското А", заедно с $, # и % "заживява" в клавиатурните подредби. И ако Рей Томлинсон не бе забелязал @, щеше да стои почти непотребна и досега.

Като изследовател за BBN Technology, Томлинсон е търсел символ, който да не се среща в нито едно наименование и да служи като разделител на името на потребители и името на компютъра (име - знак - място).

Освен цифри и букви на неговата клавиатура 33 Teletype, имало и пунктуационни знаци, сред които и "маймунското А". Както споделя по-късно самият Томлинсон, @ e най-подходящото решение на проблема.

Докато българите с усмивка назовават този символ "маймунско А", то за руснаците е "куче", за корейците @ е "охлюв", за финландците - "спяща котка", за унгарците "червей", а за китайците - "мишле".


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5176